Fűződiéta szélsőségek nélkül

február 25 2 min read

Az agyonsztárolt látványos siker

Ki ne hallott volna olyan nőkről, akik pikk-pakk visszanyerték az alakjukat szülés után, vagy mindössze egy nyár alatt ledobtak 20-30 kilót?

Ára van

Ahhoz, hogy valaki pár hónap alatt több, mint 20 kilótól szabaduljon meg, teljes életmódváltás, és kemény, akár napi több óra edzés szükséges (vagy egy kegyetlen betegség). Aki mást mond, az egész egyszerűen hazudik.

Az pedig, aki gyorsan visszanyeri a formáját szülés után, szinte biztos, hogy nem túl nagy babának adott életet, és nem volt sok a magzatvize sem.

Ne add fel!

Szóval, ha te még nem vagy szupermodell alakú, ne keseredj el!

Le tudsz fogyni, és karcsúvá tudsz válni, legfeljebb kicsit kevésbé látványos gyorsasággal - de a végeredmény a lényeg! :)

Mi kell a hatékony fogyáshoz?

Egy kis figyelem, és egy jó Legal Beauty fűző. Viccen kívül.

A sztárok miatt elhíresült fűződiéta túlságosan szélsőséges - ezt mi nem ajánljuk.

Természetesen apránként hozzászoktathatod a tested a napi többórás fűzőviseléshez, de nem kell a nap 24 órájában viselned a fűződet ahhoz, hogy kifejtse a jótékony hatását.

Ahhoz, hogy garantáltan ne edd túl magad, elég, ha az étkezés előtt veszed fel a fűződet. Az étkezés után akár le is veheted, ha akarod. Az a fontos, hogy mindig legyen rajtad a fűző, ha eszel, hogy még véletlenül se edd magad túl, és koncentrálnod se kelljen arra, hogy kicsit kevesebbet egyél, mint régebben.

Amire viszont nagyon figyelned kell, az az ételed minősége, mivel a megevett táplálék 70%-ban határozza meg az alakodat (míg a sport “csak” 30%-ban).

Derékpántos alakformáló fűzővel csodás alakot érhetsz el!

 

Mi az, amit jobb, ha kerülsz?

  • Szénsavas italok
  • Koffein
  • Túl sok só
  • Félkész bolti termék, illetve hozatott étel - ezekkel ugyan időt tudsz spórolni, de sok olyan dolog lehet bennük, ami még több cellulitiszt okoz Neked.
  • Csokiban tocsogó, túlzottan cukros, vagy zsíros étel.

Mit, és hogyan egyél?

  • A könnyű saláták mindig nyerők, és -módjával fogyasztva- a friss gyümölcsökkel is csak jól járhatsz.
  • Ha a diétádat sporttal egészíted ki (nagyon helyesen!), akkor kiemelten figyelned kell a fehérjebevitelre is, hiszen az izmok építéséhez fehérjére van szüksége a testednek. Sportoláshoz mindenképp használj sportövet, vagy sportmellényt és sportkesztyűt! A teljestest-edzés hatékonyságát edzőpánttal tudod fokozni.
  • Ökölszabály, hogy a reggeli és az ebéd a két legfontosabb étkezés. Fontos, hogy ne hagyd ki a tízórait és az uzsonnát se, és a vacsora legyen a legkevésbé kalóriadús az öt étkezés közül.
  • A reggelinél a klasszikus nem finom, nem szép, de nagyon jó élettani hatással bíró zabkása ajánlott, aminek már kis adagja is több órán át tartó energiával fog ellátni.
  • Ha kiemelkedően jó eredményt szeretnél elérni, konzultálj dietetikussal, aki személyre szabott étrenddel fog ellátni Téged. Mivel többféle anyagcseretípusú ember létezik, így egy általános étrenddel nem biztos, hogy elég gyorsan sikerre tudod vinni az elképzeléseidet!